Foto’s: Piet van Veen

20 NOVEMBER ZWAAI-INTOCHT SINTERKLAAS

De intocht van Sinterklaas in Groningen gaat door! Zoek zaterdag 20 november een rustig plekje langs de route en zwaai naar Sinterklaas en de Pieten. Tussen 12.45 en 14.45 uur komen ze langs varen en lopen. Vanwege de coronamaatregelen schudt Sinterklaas dit jaar geen handen en zijn er geen plekken waar hij stil staat. Kom dus zwaaien, zwaaien, zwaaien naar Sinterklaas en de Pieten.

12.45 – 13.30 UUR: VAARROUTE
via de Herman Colleniusbrug, Bocht van Ameland, Hoge/Lage der A naar de Zuiderhaven

14.00 – 14.45 UUR: LOOPROUTE
via de Westerkade, Westerhaven, Astraat, Abrug, Brugstraat, Munnekeholm, Gedempte Zuiderdiep, Oosterstraat, Grote Markt NZ, Zwanestraat, Stoeldraaierstraat, Broerstraat, Broerplein.

  • Maak een mooie tekening voor Sinterklaas; deze kun je tijdens de intocht afgeven aan de Pieten of een foto mailen naar secretariaat@volksvermakengroningen.nl. Alle kinderen die hun naam en adres erop zetten, krijgen van Sinterklaas een persoonlijke ansichtkaart terug. Je kunt bijvoorbeeld de tekening onderaan deze pagina inkleuren.
  • Onze Pieten geven alleen snoepgoed aan kinderen die dat wensen; er wordt niet gestrooid
  • Glutenvrije Pieten kun je herkennen aan groene tasjes met een glutenvrije Piet erop
  • Zoek een rustig plekje aan de route
  • Houd afstand
  • Blijf thuis bij klachten
  • Houd rekening met elkaar en zorg voor een mooi zwaai-welkom!

De KVvV organiseert sinds 1947 de intocht van Sinterklaas in de Stad Groningen.

KLEURPLAAT VOOR SINTERKLAAS

UIT DE ARCHIEVEN: DE INTOCHT VAN SINT NICOLAAS IN 1981

Cineast Willem Hoiting vond bijgaande film terug, dat hij en zijn kornuiten in 1981 op verzoek van Bert Horst van Volksvermaken maakten. Hij heeft de film tijdens de ledenvergadering van 1982 gedraaid en daarna is het bij hem op de plank blijven liggen. Enige jaren terug is de film ook gedigitaliseerd en opgeslagen in de Groninger Archieven.